Individuele Coaching

Life Coaching

In een individueel traject help ik mijn cliënten om hun doel duidelijk te krijgen, om hun eigen weg te vinden. Daarbij maak ik gebruik van gerichte vraagstelling en creatieve technieken.

Dit leidt ertoe dat de cliënt bewust gaat stilstaan bij "wie ben ik ?" en "wat wil ik ?".

Op die manier kan hij/zij contact maken met wat er écht toe doet, en van daaruit bewust keuzes maken.

Als coach ondersteun ik jou in een zoektocht naar jezelf, naar je ware kern. Ik breng een proces op gang maar als cliënt kom je zelf met de oplossingen. Door in eenzelfde denkpatroon vast te zitten, blijven we soms piekeren en in rondjes draaien.

Vanuit een ander perspectief krijg je een breder zicht op je eigen wereld en op je mogelijkheden.

Als coach ben ik daarin jouw klankbord, jouw spiegel en komen we tot de ontdekking van je diepste wens. Uiteindelijk kom je zelf met oplossingen die voorheen niet zichtbaar waren.

We gaan samen aan de slag met de overtuigingen die je beperken en we helderen relaties op. We transformeren datgene dat jou tegenhoudt om in je kracht te staan.

Stress- en Burn-outcoaching

In dit coaching-traject werken we rond energie en het vinden van een gezond evenwicht. Samen brengen we je energieniveau en prikkelniveau in kaart en gaan op zoek naar wat jou opnieuw veerkracht geeft.

Is er sprake van uitputting, dan staat rust en zelfzorg op de eerste plaats. Ook "tijd" is een belangrijke speler bij dit herstel.

Pas wanneer er voldoende draagkracht is, komt de coaching op de voorgrond.

Dan gaan we kijken naar patronen, gewoontes en overtuigingen. De eigen persoonlijkheid, zonder oordeel. "Wie ben ik ?"

Tenslotte gaan we dieper in op de omgevingsfactoren. Welke factoren wil en kan je veranderen ?

Wanneer de aangeleerde inzichten verankerd werden, en je energieniveau zijn balans heeft hervonden,

ben je klaar om de juiste keuzes te maken en te antwoorden op de vraag "Wat wil ik ?".

Wat niet noodzakelijk wil zeggen dat een job-verandering aangewezen is.    

In dit stress- en burn-outtraject leer ik mijn cliënten ook steeds "het ABC van ontstressen" aan, een zeer efficiënte en toch eenvoudige oefening waarbij je direct stress opheft. Binnen de 5 minuten ervaar je ontspanning en een meer relax gevoel.

Ik ben erkend door de VESB (Vereniging van Erkende Stress- en Burn-outcoaches) en onderschrijf hun charter en gedragscode om jou kwaliteit te kunnen garanderen.

Een coach werkt naast de begeleiding van de huisarts.

Een coach leert mensen om inzicht te krijgen in hun stressbronnen en stresscoping, hun grenzen te herkennen, minder veeleisend naar zichzelf te zijn, hun tijd beter te beheren, beter te relativeren en waar nodig wat gas terug te nemen. Ze werken ook aan terugvalpreventie.

Ze leren de balans tussen draagkracht en belasting beter bewaken en leren om inspanning en ontspanning af te wisselen.

Stressbestendigheid is immers een competentie die, net als andere competenties, met hulp van coaches is te ontwikkelen. (VESB)       

Referenties en links
Scroll naar boven